Drømmejobben

 

DrømmejobbenDenne uken fikk vi i oppgave av vår foreleser Karl Phillip å beskrive drømmejobben. Jeg har ingen klar definisjon på hva min drømmejobb er, men det er kanskje ikke så rart. Hvilken drøm har jeg som innebærer en jobb egentlig? En undersøkelse gjennomført av Deloitte viser at 80% hater jobbene sine. Jeg vil ikke havne blant de 80%, men de resterende 20%. Jobber du med kommunikasjon burde du begynne med det store bildet og heller zoome inn på det du ønsker å formidle fortløpende ifølge Carl Størmer. Dette er min tidslinje for å finne drømmejobben.

En guttedrøm12752008_10153869934760856_898474315_o (2) (2)

Jeg har fra ung alder av alltid interessert meg i fotball. Laget er og kommer alltid til å være Liverpool.  Som så mange andre var drømmen å bli en profesjonell fotballspiller. Jeg har innsett, tro det eller ei, at akkurat denne drømmen er uoppnåelig, men at det ikke har vært forgjeves å drømme om. Fotball handler ikke bare om enkeltpersoner og individuelle ferdigheter, men prestasjoner som ett lag. Jeg lærte viktigheten med å samarbeide med andre, oppnå felles mål og samholdet som et lag. Enkle, men også veldig viktige verdier for min egen del i en fremtidig jobbsammenheng.

Gaming – Nintendo 64 til Play Station 4

Spilte jeg ikke fotball bestod mye av fritiden på å spille data og tv-spill. Spilte jeg ikke alene så var det sammen med venner. Jeg kunne koble av, ha det morsomt og ikke minst utfordre meg selv. Beslutninger og valg måtte tas på egenhånd og det var rom for prøving og feiling uten konsekvenser. Jeg tilnærmet jeg meg teknologisk og digital kompetanse, tilpasningsdyktighet i ulike situasjoner, kreativitet og presisjon. Nå er jo dette satt i en surrealistisk kontekst, men verdiene jeg tilnærmet meg har hjulpet i å vite hva min fremtidige drømmejobb burde innebære.

Smaken på voksenlivet

Drive med de interessene jeg ville ga mye, men ikke penger. Jeg måtte også få meg en jobb. Alt i fra butikkmedarbeider og postbud til vaktmester og jordbærplukker ga selvfølgelig penger, men også en annen ting jeg setter veldig pris på: Hva drømmejobben min ikke bør være. Like viktig som det er å følge interessene og hva som er morsomt, mener jeg du også må gjennom det motsatte. Å kunne krysse av på listen hva du ikke finner interessant gjør valget av drømmejobben enklere.

Kunnskap er makt

Å studere har blitt fra noe jeg måtte gjøre til noe jeg har lyst til å gjøre fordi jeg valgte digital markedsføring som valgfag. Dette har blitt en av interessene mine, noe som er morsomt, utfordrerne og lærerikt. Jeg får ta del i hvordan digitale plattformer og teknologi er med på å forme samfunnet og kanskje til og med være med å endre det selv i en fremtidig jobbsammenheng. Jeg har innsett at å studere og ta en utdannelse kan kombineres med interessene mine, og det er vel en drøm i seg selv?

Hva er nå drømmejobben da?

Drømmejobben må nok være å jobbe som digital markedsfører innen noen av de interessene jeg har. Jeg føler en slik jobb vil gi meg utfordringer, selvrealisering, variasjon og ikke minst en morsom arbeidsplass! Dette er tanker jeg har akkurat nå for hva drømmejobben min skal være, men det kan kanskje endre seg. Nedenfor har jeg laget er kort liste over punkter jeg mener besvarer mye på hva en drømmejobb kan innebære:

  • Jobb med noe du synes er morsomt. Du trenger ikke en plan i livet, men et kompass – Carl Størmer
  • Still deg selv spørsmålet: Hvorfor gjør du jobben du gjør? – Scott Dinsmore
  • Kartlegg interessene dine
  • Hvilke verdier vektlegger du i en jobb?

Kilder:

Bloggoppgave: Hva er din drømmejobb? http://stammen.no/

Deloitte Shift Index survey: http://www.businessinsider.com/what-do-you-do-when-you-hate-your-job-2010-10?IR=T

Carl Størmer: http://www.jazzcode.no/

Scott Dinsmore: https://www.ted.com/talks/scott_dinsmore_how_to_find_work_you_love

Simen Ludvigsen: http://simenludvigsen.com/lidenskap-eller-likviditet-hva-er-min-drommejobb/

2 responses

  1. Liverpool supporter ja. Ikke den verste klubben. Innlegget derimot var interessant å lese. Du oppretter en toveiskommunikasjon, du skriver kort og bra, som gjør det fornøyelig å lese 🙂 Ingen tvil om at drømmejobben dukker opp !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *